Contact

iQuus is onderdeel van GPX Solutions BV, partners in precisietechniek.

GPX Solutions b.v. is een jong- en dynamisch bedrijf met haar roots in GPS-techniek voor landbouwmachines en landmeetkunde.

De basis van GPX Solutions is gelegd met het inrichten van percelen met behulp van GNSS-positiebepaling, het welbekende landmeten.
In 2012 is de opstart gemaakt om perceelinrichtingen te vertalen naar digitale rijlijnen voor GPS-systemen in de landbouw. Hierdoor werd het mogelijk om werkzaamheden op het land te realiseren op basis van een digitale tekening. Onder de naam ‘GPSdata’ is dit concept uitgegroeid tot een toonaangevende nieuwe methode om het uitzetten van posities in het veld gerobotiseerd uit te voeren met tractoren en werktuigen.

In 2017 is het bedrijf GPX Solutions BV opgericht met als doel deze methode door te ontwikkelen naar autonome oplossingen voor de landbouw- specifiek de rijencultuur en fruitteelt. Vanaf 2017 is GPX Solutions dé pionier- en ontwikkelaar van machinebesturing met GPS-techniek.

Samen met diverse partners zijn er technologische oplossingen gecreëerd voor o.a. GPS-gestuurd wortelsnoeien, buxus knippen, plaats specifiek bespuitingen uitvoeren, plantgoed poten en taakkaart sturing voor strooiers.

GPX Solutions b.v. is gevestigd in het hart van de fruitteelt- en boomkwekerij sector namelijk Erichem, in de Betuwe. Door strategische partnerschappen met o.a. de Wageningen University, landbouwmechanisatiebedrijven en enkele agronomische data verwerkers kan GPX Solutions haar klanten voorzien van machines, intelligente machinebesturingen én taakkaarten op basis van camera’s, drones en bodemscans. Door de machinebesturingen te combineren met de kennis en kunde van deze partijen is GPX Solutions in staat om om een volledig pakket aan technische oplossingen of diensten te leveren in plaats van alleen een taakkaart, GPS-terminal of werktuig.

GPX Solutions b.v. heeft een team van eigen hard- en software engineers, landmeters, service engineers en werktuigbouwkundigen om maximale service aan haar klanten te kunnen bieden.

Contact­gegevens

GPX Solutions BV
Lutterveld 30a
4117 GV Erichem

Telefoon: 0031 – (0)344-745184
Mail algemeen: info@gpxbv.nl
Mail administratie: office@gpxbv.nl